vineri, 16 mai 2008

'Neatza, natziune!

Mi se pare că titlul articolului este şi numele unei emisiuni matinale.
Posturile cu pretenţii găsesc sezonial câte un slogan care este menit să ne binedispună pe noi, românii, care prindem telecomanda intre 7 şi 11 AM.
Am făcut şi eu o treabă de genul acesta în iarna acestui an şi ceea ce vreau să vă spun e că am început să văd rostul acestor matinale vesele.
Ce face românul obişnuit ? Se trezeşte, porneşte televizorul şi îşi bea cafeaua, continuând cu treburile obişnuite. Deoarece este presat de timp, având în vedere că trebuie să ajungă la servici la ora 8, prinde doar Ştirile Dimineţii de pe PRO, unde cel mai mult şi mai mult află care s-a plesnit bot in bot de BMW în timpul nopţii.
Dacă ar mai sta acasă până la 9 măcar, ar prinde pe Antena 1 începutul matinalului moderat de cei doi comici, Răzvan şi Dani.
Da, tipii ăştia chiar te fac să râzi cu stilul lor unic de a ironiza duiumul de prostii din lumea largă.
Au o groază de invitaţi într-o ediţie, invitaţi care nu ajung la timp niciodată din cauza dezastrului din Capitală.
Vreau să povestim mai puţin de emisiuni şi mai mult de cum vede românul aceste emisiuni. Păi, nu le prea vede. Cele mai ascultate dimineaţa vor rămâne tot radiourile, şi asta pentru că în cele 2 ore petrecute în traficul din Bucureşti, românul de rând nu işi va monta antenă parabolică cu televizor, pe bancheta din spate a Daciei.
În ceea ce priveşte pensionarii, unii se plictisesc deja de televizor la ora 8 şi işi găsesc ceva mai bun de făcut, cum ar fi invadarea pieţei, cu scopul de a prinde roşia, când e mai ieftină. E tragic, sună urât, e adevărat...
Lumea e invadată de prea multe ştiri. Parcă am vrea să recuperăm tot ce nu se dădea pe vremea lui Ceauşescu şi de aceea nu vrem să ratăm nici o crimă şi nici un viol petrecut sub ochii Observatorului.
Însă, în ceea ce priveşte ştirile, într-un alt articol.
Ideea e că ar trebui să lăsăm biroul o zi la o parte şi să rămânem cufundaţi în fotoliu, cu cafeluţa fierbinte şi să căutăm printre canale un matinal care să ne binedispună. Oricum, şeful nu ne va aduce zâmbetul pe buze, începând cu ora 8...

Niciun comentariu: